Bakkerij Funk opent de deuren op 9 december
Antwerpen krijgt er weer een nieuwe hotspot bij!
Het centrum van Antwerpen maakt zich op voor de langverwachte opening van Bakkerij Funk, een gloednieuw bakkerijconcept, ontstaan uit de creatieve geesten van Dennis van Peel, oprichter van Have A Roll, en Lisa Wynen, bevlogen mede-zaakvoerder. Samen introduceren ze met trots Bakkerij Funk, een concept dat niet alleen de essentie van lekker eten omarmt, maar ook de kracht van gemeenschap viert.
Bakkerij Funk wordt een samensmelting van versgebakken lekkernijen, heerlijke koffie en natuurlijke wijnen. Het bijzondere concept is bedacht om mensen te laten genieten van heerlijke smaken en gezellige gesprekken, van vroeg in de ochtend tot het vallen van de avond. Zo kan je de dag beginnen met een zalig gebakje bij een kopje koffie, en later op de dag overschakelen op natuurlijke wijnen.
Koffie, gebak, natuurlijk wijnen
Er is voor ieder wat wils bij Funk. De dag beginnen doe je natuurlijk met een kopje koffie, waarvoor wordt samengewerkt met het Antwerpse DOK Roastery voor een aangepaste blend van koffiebonen. Andere variaties zoals matcha zijn ook beschikbaar.
Vegan viennoiserie ontdek je elke week een beetje opnieuw, met een veranderend aanbod. Er zullen enkele vaste waardes zoals heerlijke (gevulde) croissants en chocoladekoeken beschikbaar zijn, maar ook fruitige gebakjes zoals blueberry crumble, abrikoos met pudding of appel met marsepein. Aanvullend op de viennoiserie, kan je er ook ontbijten met een yoghurt/oatmeal bowl.
Als aanvulling op het all-day breakfast, zal er ook versbereide soep en verschillende variaties aan toast verkrijgbaar zijn. Naast vegan opties, staan er ook niet-vegetarische keuzes zoals toast met vlees of vis op de kaart. Zo kunnen alle gasten genieten van een aanbod dat aan verschillende dieetvoorkeuren voldoet. Alle toasts worden geserveerd op huisgebakken zuurdesembrood, dat ook afzonderlijk in de toonbank zal liggen.
Tenslotte worden er bij Funk de hele dag door natuurlijke wijnen geschonken. Hiervoor wordt samengewerkt met Belgische leveranciers, om een beperkte maar verfijnde selectie van 10 à 12 varianten aan te bieden. Er staan heel wat instapvriendelijke keuzes op de kaart voor al wie nog kennis moet maken met natuurlijke wijnen.
Van Have A Roll naar Funk Bakery
Het nieuwe avontuur van Dennis en Lisa begon toen ze opmerkten dat de vraag naar plantaardige bakkersproducten als een speer omhoog schoot. Geïnspireerd door hun passie voor bakken, hebben ze de afgelopen maanden geëxperimenteerd met plantaardige croissants en andere lekkernijen. En zo werd Bakkerij Funk geboren, midden in het hart van Antwerpen, de thuisbasis van deze twee ondernemers.
Funk is daarmee ook een organische voortzetting van Have A Roll, hun razendpopulaire concept gebaseerd op vegan kaneelrollen. Maar deze keer geen cinnamon rolls, wél andere plantaardige lekkernijen zoals croissants en viennoiserie, dagelijks vers gebakken.
Waar Have A Roll zich vooral richt op een breed publiek en toeristen, is Funk bedoeld als een gezellige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en iedereen die toevallig langskomt. De ongeëvenaarde kwaliteit waar Have A Roll bekend om staat, blijft hier natuurlijk ook behouden.
Eerbetoon aan Funky
De naam "Funk" is een liefdevolle herinnering aan 'Funky', de geliefde hond van Lisa. In de week dat het duo voor het eerst het pand ging bezichtigen, overleed Funky helaas. Funky was een levenslustige labrador met een grenzeloze liefde voor het leven, en haar avontuurlijke geest en vreugde hebben Dennis en Lisa geïnspireerd om een plek te creëren waar mensen kunnen genieten van eten en drinken in een ontspannen en gezellige sfeer, precies zoals Funky dat zou willen.
Bakkerij Funk bevindt zich op Kronenburgstraat 41A in Antwerpen.
De deuren openen op zaterdag 9 december om 8u.
Openingsuren: woensdag - zondag, 8u - 18u
Over de oprichters
Dennis en Lisa, het dynamische duo achter Funk, zijn al meer dan 10 jaar beste vrienden. Sinds 2 jaar zijn ze ook zakenpartners bij Have A Roll, en nu stappen ze dus samen in een nieuw avontuur.
Dennis Van Peel (27) is een ervaren content creator met een passie voor lekker eten. Nadat hij zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde aan Univeriteit Antwerpen, focuste hij zich volledig op z'n following op social media. Toen de pandemie roet in het eten gooide in 2020, tilde hij zijn ondernemerschap naar een hoger niveau met de oprichting van Have A Roll.
Lisa Wynen (28) studeerde Project en Event-management aan de Karel De Grote Hogeschool. In haar studententijd werkte ze vaak bij in de horeca, waardoor ze de smaak voor de sector te pakken kreeg. Zo ging ze als student nog aan de slag bij Have A Roll, waar ze later werknemer werd, om vervolgens volwaardig zakenpartner te worden. Nu overziet ze de activiteiten van de Belgische vestigingen.
Have A Roll
Gestart in de zomer van 2020, midden in de pandemie, begon Have A Roll als een bakavontuur in de keuken van bezieler Dennis Van Peel. Met veel succes, want al snel stonden Antwerpenaren in de rij voor zijn deur om de lekkernijen af te halen. In februari 2021 opende de eerste pop-up shop in Antwerpen, waar hongerige fans uit heel het land naartoe stroomden, met lange rijen als gevolg.
Het succes was ongevenaard en zorgde voor razendsnelle groei. Have A Roll telt intussen al vier locaties: Antwerpen, Gent, Brussel en recent ook Amsterdam. In 2022 werd het concept ook bekroond met de BeVegan Award voor 'Beste Gebak'.
Beeldmateriaal downloaden
Voor meer informatie of interviewaanvragen kan je contact opnemen met Lorenzo Veppi.
Lorenzo Veppi