Ondernemersduo achter Have A Roll onthult Funk, nieuw bakkerijconcept in Antwerpen

Antwerpen krijgt er weer een nieuwe hotspot bij!

Het centrum van Antwerpen krijgt er een gloednieuw bakkerijconcept bij, ontstaan uit de creatieve geesten van Dennis van Peel, oprichter van Have A Roll, en Lisa Wynen, bevlogen mede-zaakvoerder. Samen introduceren ze met trots Bakkerij Funk, een concept dat niet alleen de essentie van lekker eten omarmt, maar ook de kracht van gemeenschap viert.

Bakkerij Funk wordt een samensmelting van versgebakken lekkernijen, heerlijke koffie en natuurlijke wijnen, geïnspireerd door het gerenommeerde 'Lille Bakery' in Kopenhagen. Het bijzondere concept is bedacht om mensen te laten genieten van heerlijke smaken en gezellige gesprekken, van vroeg in de ochtend tot het vallen van de avond. Zo kan je de dag beginnen met een zalig gebakje bij een kopje koffie, en later op de dag overschakelen op natuurlijke wijnen.

Het aanbod zal zich sterk richten op plantaardige alternatieven: al het gebak en de viennoiserie zijn volledig vegan, evenals de drankjes en andere items in het ontbijtassortiment. Funk streeft ernaar om diverse en heerlijke veganistische keuzes aan te bieden. Als aanvulling op het all-day breakfast, zullen er ook verschillende variaties aan toast verkrijgbaar zijn. Daarbij zullen, naast vegan opties, ook niet-vegetarische keuzes zoals vlees en vis op de kaart staan. Zo kunnen alle gasten genieten van een aanbod dat aan verschillende dieetvoorkeuren voldoet. En goed nieuws voor de ontbijtliefhebbers: ontbijten kan niet alleen in de vroege uurtjes, maar gedurende de hele dag!

Van Have A Roll naar Funk Bakery

Het nieuwe avontuur van Dennis en Lisa begon toen ze opmerkten dat de vraag naar plantaardige bakkersproducten als een speer omhoog schoot. Geïnspireerd door hun passie voor bakken, hebben ze de afgelopen maanden geëxperimenteerd met plantaardige croissants en andere lekkernijen. En zo werd Bakkerij Funk geboren, midden in het hart van Antwerpen, de thuisbasis van deze twee ondernemers.

Funk is daarmee ook een organische voortzetting van Have A Roll, hun razendpopulaire concept gebaseerd op vegan kaneelrollen. Maar deze keer geen cinnamon rolls, wél andere plantaardige lekkernijen zoals croissants en viennoiserie, dagelijks vers gebakken.

Waar Have A Roll zich vooral richt op een breed publiek en toeristen, is Funk bedoeld als een gezellige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en iedereen die toevallig langskomt. De ongeëvenaarde kwaliteit waar Have A Roll bekend om staat, blijft hier natuurlijk ook behouden.

Eerbetoon aan Funky

De naam "Funk" is een liefdevolle herinnering aan 'Funky', de geliefde hond van Lisa. In de week dat het duo voor het eerst het pand ging bezichtigen, overleed Funky helaas. Funky was een levenslustige labrador met een grenzeloze liefde voor het leven, en haar avontuurlijke geest en vreugde hebben Dennis en Lisa geïnspireerd om een plek te creëren waar mensen kunnen genieten van eten en drinken in een ontspannen en gezellige sfeer, precies zoals Funky dat zou willen.

Bakkerij Funk bevindt zich op Kronenburgstraat 41A in Antwerpen. De officiële opening staat gepland voor eind november/begin december. Een precieze datum zal later worden gecommuniceerd.


Lisa Wynen en Dennis Van Peel
Lisa Wynen en Dennis Van Peel

Over de oprichters

Dennis en Lisa, het dynamische duo achter Funk, zijn al meer dan 10 jaar beste vrienden. Sinds 2 jaar zijn ze ook zakenpartners bij Have A Roll, en nu stappen ze dus samen in een nieuw avontuur.

Dennis Van Peel (27) is een ervaren content creator met een passie voor lekker eten. Nadat hij zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde aan Univeriteit Antwerpen, focuste hij zich volledig op z'n following op social media. Toen de pandemie roet in het eten gooide in 2020, tilde hij zijn ondernemerschap naar een hoger niveau met de oprichting van Have A Roll.

Lisa Wynen (28) studeerde Project en Event-management aan de Karel De Grote Hogeschool. In haar studententijd werkte ze vaak bij in de horeca, waardoor ze de smaak voor de sector te pakken kreeg. Zo ging ze als student nog aan de slag bij Have A Roll, waar ze later werknemer werd, om vervolgens volwaardig zakenpartner te worden. Nu overziet ze de activiteiten van de Belgische vestigingen.

Have A Roll
Gestart in de zomer van 2020, midden in de pandemie, begon Have A Roll als een bakavontuur in de keuken van bezieler Dennis Van Peel. Met veel succes, want al snel stonden Antwerpenaren in de rij voor zijn deur om de lekkernijen af te halen. In februari 2021 opende de eerste pop-up shop in Antwerpen, waar hongerige fans uit heel het land naartoe stroomden, met lange rijen als gevolg.

Het succes was ongevenaard en zorgde voor razendsnelle groei. Have A Roll telt intussen al vier locaties: Antwerpen, Gent, Brussel en recent ook Amsterdam. In 2022 werd het concept ook bekroond met de BeVegan Award voor 'Beste Gebak'.


Beeldmateriaal downloaden

Voor meer informatie of interviewaanvragen kan je contact opnemen met Lorenzo Veppi.

Lorenzo Veppi

Lorenzo Veppi

PR Manager, CRAVE Agency

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CRAVE Agency

At CRAVE Agency, we specialize in unleashing the power of communication through our comprehensive range of services. As a dynamic agency, we excel in the realms of Public Relations, Influencer Marketing, and Event/Content production. With our tailored solutions and unrivaled passion, we empower you to connect, captivate, and conquer the ever-evolving landscape of today's media and marketing sphere.